Kuorikkeet ja hakkeet


Kuorikate pitää puutarhan istutusalueet siistinä ja helpottaa rikkaruohon kitkemistä

Kuorikkeet viimeistelevät istutusalueet kauniiksi. Lisäksi kuorikkeet ylläpitävät mullan kosteutta paremmin kesähelteillä ja vähentävät merkittävästi rikkakasveja. Katteista yleisin on mäntykuorike, joka on kauniin punertavan ruskeaa. Mäntykuorikkeen lisäksi tarjolla on kokopuuhakkeita: värjäämätöntä puunväristä, joka harmaantuu kauniisti ajan saatossa ja värjättyinä mustaa, ruskeaa ja punaista.

Toimitamme erilaiset kuorikatteet asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Toimitamme mäntykuoriketta ja erilaisia hakkeita. Eräkohtaisesti on myös saatavilla kuusikuoriketta ja kenttäkuorta.

 

Käyttökohteet:


  • katteeksi istutuksille ja istutusaltaisiin
  • polkujen katteeksi
  • suojaksi eläinten tarhoihin

Kuorikkeiden ja hakkeiden määrä


Riittävä kerros kuoriketta istutusten ympärillä pitää istutusalueet siisteinä, säilyttää kosteuden mullassa kesäkuumalla ja helpottaa rikkaruohojen kitkemistä.

Mäntykuorike säilyy kauniina noin 3-4 vuotta, jonka jälkeen usein lisätään uusi ohut kerros. Värjätyt katteet ovat pidempi-ikäisiä ja säilyvätkin noin 5-6 vuotta. Kuoriketta on hyvä laskea noin 7 cm kerros, kun tehdään uutta istutusaluetta. Mikäli vanhaa kunnostetaan, riittää noin 3 cm kerros.

Ota yhteyttä


Ota yhteyttä meihin, me autamme sinua kuljetus-, maa-aines- ja maanrakennustarpeissasi.